Újdonság – csoportos TSMT a Kicsimarosnál!

 

Kedves Szülők! Az igényekhez és a megnövekedett gyermeklétszámhoz igazodva a komplex gyermekvizsgálat, valamint az egyéni TSMT mellett mostantól csoportos órákra is lehetőség nyílik a Kicsimaros Korai Fejlesztőben.

 

CsoportosA csoportos (TSMT II.) terápiát az egyénileg történő állapot- és mozgásvizsgálat felvétele után azoknak ajánljuk, akiknek a vizsgálaton mért eredménye 50-75% közötti, illetve bármely egyéb általunk használt teszt alapján (pl. LongiKid©) a veszélyeztetett csoportba tartoznak.

Ajánljuk a mozgásfejlesztés mellett a figyelem, az irányíthatóság, a feladattudat, a részképességek fejlesztésére, egyéb tanulási nehézségek esetén, valamint azok megelőzése, a sikeres iskolai beválás céljával. Ahogyan az egyéni terápia során, itt is a szenzomotoros szemlélet érvényesül, a primitív reflexek leépítése, az idegrendszer érlelése a csoportos torna gyakorlatainak meghatározó része.

A TSMT II. tréningeket sok eszközzel, tornatermi felszereléssel végezzük, nagyon játékos, izgalmas kihívások várják a résztvevőket. A nagymozgásos gyakorlatok mellett a testvázlat, térbeli tájékozódás, szerialitás, ritmusérzék, motoros kreativitás fejlesztése is kitűzött célja a tornának. A mozgássorokat szöveggel kísérjük, a feladatok kognitív képességek fejlesztésével egészülnek ki.

A csoportokat a gyermekek személyiségének, képességeinek és korcsoportjának megfelelően szervezzük maximum 4-5 fővel. A feladatok során megtanulnak együttműködni, alkalmazkodni, odafigyelni is társaikra, megtapasztalják erősségeiket, képességeiket és kreativitásukat a közösségben.

Eszközök: használunk épített pályát – bordásfal, lépegetők, csúszda, kötelek stb. , gördeszkákat, labdagyakorlatokkal ügyesítünk, illetve az elemi mozgások során szőnyegen, padokon mozgunk. A hinta, forgószék a csoportos gyakorlatokban is megjelenik.  A foglalkozásokat Fodor Ildikó tartja.

Tematikus csoportjaink maximum 4-5 fővel:

– óvodás (3-5 éves korig)
– iskola-előkészítő (5-7 éves korig)
– tanulási képességet fejlesztő (iskolásoknak)

 

A Kicsimaros Korai Fejlesztő kínálata 13 év gyakorlati tapasztalatával:

– Komplex gyermekvizsgálat 0-11 éves korig 2017. ősztől LongiKid©

– TSMT-I terápia (egyéni) – 3 hónapostól 7-8 éves korig

– TSMT-II terápia (csoporto)

– Baba-mama torna 10 hónapostól 3 éves korig

 

Bármilyen kérdés esetén keressen továbbra is bizalommal!

 

Rétiné Szalai Anna Rita

+36 30 251 2128

 

Korai fejlesztés a Dunakanyarban, Vác és vonzáskörzetében

www.kicsimaros.hu